d
Follow us

0,71 în fiolă, ce pățesc?

Bună ziua!

Inconștient fiind, în urma unui festival m-am urcat la volan chiar dacă am consumat alcool. În urma testelor făcute de polițiști am obținut : 0,71 în în fiolă, 1,66 la prima probă de sânge și 1,44 la a doua probă de sânge. Menționez că este prima abatere.

Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi la birou, în cadrul unei întâlniri. Ce urmează?

Va mulțumesc !

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.

Până la întâlnirea ce urmează a avea loc, arătăm următoarele:

Există o limită foarte fină în funcție de care judecătorul stabilește o pedeapsă constând în amânarea aplicării pedepsei sau amendă penală. Cumva, judecătorii în soluțiile pe care le pronunță văd ierarhia asta: amânarea aplicării pedepsei, amendă penală și închisoare cu suspendare, cea din urmă fiind cea mai severă soluție – practic vorbind, pentru că în teorie sunt multe posibilități, inclusiv închisoare cu executare în regim de detenție.

La 1,66 în sânge, dacă sunteți la prima abatere – așa cum susțineți -, dacă aveți și o atitudine procesuală corespunzătoare, dosar bine făcut de către avocat și o apărare excelentă, aveți șanse să obțineți amânarea aplicării pedepsei fără nicio interdicție suplimentară de a conduce, ceea ce înseamnă că vă puteți recăpăta dreptul de a conduce.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.