d
Follow us
AvoAlcool.ro ✔️ Baut la Volan, Dupa cat timp pot da de permis daca mi-a fost anulat pentru alcool la volan?

Am cazier 3,6 ani cu suspendare și am fost prins cu alcool la volan. Pot scăpa cu amendă?

Bună ziua! Am cazier și am fost prins băut la volan cu o alcoolemie în aerul expirat de 0,48 mg și în sânge de 0.82 mg.

În condițiile în care am o pedeapsă de 3 ani și 6 luni cu suspendare, plus 2 ani termen de supraveghere, pentru trafic de dorguri, pedeapsă aplicată acum 3 ani, pot obține o amendă în prezent? Iar dacă voi fi condamnat la pedeapsa amenzii, aceasta va întrerupe suspendarea pedepsei anterioare? Vreau să programez o întâlnire de consultanță juridică cu dumneavoastră.

Întrebare adresată de M. Răzvan

 

Bună ziua, domnule Răzvan! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în infracțiuni rutiere, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În legătură cu întrebarea adresată, și anume dacă puteți primi o amendă în condițiile în care aveți de executat o pedeapsă de 3 ani și 6 luni cu suspendare, plus 2 ani termen de supraveghere, pentru trafic de dorguri, pedeapsă aplicată acum 3 ani, arătăm după cum urmează:

În această situație, dacă procurorul va dispune trimiterea în judecată (el va putea, de altfel, dispune o soluție de netrimitere în judecată, precum renunțare la urmărirea penală sau clasare, în funcție de apărarea pe care o conturați cu avocatul dvs.), iar instanța vă va aplica o pedeapsă cu închisoarea, conform Codului penal român, aceasta (instanța) va revoca suspendarea, iar pedeapsa principală pentru noua infracțiune se va adăuga la cea anterioară.

Pe de altă parte, dacă instanța se va orienta înspre aplicarea unei amenzi, nu se va dispune revocarea suspendării, amenda urmând a fi executată de către dvs.

Mai mult, ar trebui să știți că încă din faza de urmărire penală, un avocat specializat va putea încheia, pentru dvs., un acord de recunoaștere a vinovăției, acord care să menționeze pedeapsa amenzii. Astfel, instanța, dacă va admite acordul, va trebui să aplice pedeapsa amenzii. Bineînțeles, o astfel de soluție are la bază o apărare și un memoriu bine și atent conturat, care să fructifice fiecare probă astfel încât să convingă procurorul că sunteți o persoană integrată în societate, iar prin aplicarea unei pedepse cu amenda, realizați consecințele faptelor dvs.

Având în vedere concentrația de alcool indicată de dvs., apreciem că soluția va putea fi în favoarea dvs., și pedeapsa închisorii ar putea să nu fie incidentă.

Prin urmare, dacă vi se va aplica o amendă penală, aceasta nu va afecta suspendarea executării pedepsei anterioare.

Rămâne să discutăm pe larg la momentul stabilirii întâlnirii.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Comments

 • Dumitru Anghel

  17 octombrie 2022

  Bună ziua! Am și eu o problema cu alcoolul la volan. Am fost prins în Constanța cu alcoolemie 0,78 în aerul expirat. De 8 luni de zile nu am fost sunat de nimeni și nici nu mi-a comunicat nicio informație cu privire la dosar. Am fost la sediul politiei și nu dorește nimeni sa vorbească. Spun sa vin când voi fi chemat, dar nu îmi spun când voi fi sunat. Vreau sa ma reprezentați, va rog. Cum sa procedam?

  Reply
 • Cezar

  9 octombrie 2022

  Buna. As dori sa va intreb si eu ce sanse am sa nu fac puscarie, am avut cu suspendare si acum mau prins iara baut la volan si mi-au dat o sentinta cu executare de 1 an si 4 luni. Am sanse sa scap cumva de puscarie? N-am omorat pe nimeni

  Reply

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.