d
Follow us

Am condus băut deoarece era o urgență

Bună ziua!

Eram în casă cu un prieten și am zis să bem ceva și să ascultăm muzică la mașina. Aceasta era în curte. Nu mă îmbătasem încă, iar prietenul meu m-a rugat să îl duc la soția sa în Sighișoara. Nu puteam să îl refuz, așadar am urcat în mașină. La întoarcere am depășit linia dublă continuă, fiind văzut de Poliție. Aceștia mi-au spus ce am greșit, iar mai apoi mi s-a pus fiola și a ieșit un rezultat de 0,6 în aerul expirat.Am fost dus la probele de sânge, dar am prima și amendă pentru că mașina nu era regulamentar parcată.

Am cooperat cu Poliția și am reușit să obțin dovadă, acum sunt începator si plecat în străinătate.Nu știam dacă pot conduce, dar un prieten m-a asigurat că nu există probleme în a muta mașina cel puțin.  M-am urcat la exact  o ora sau doua după prima fapta la volan. Menționez că era o urgență, o fapta care nu știam de ea si m-au oprit iar, reluând procesul cu fiola. Mi s-a spus că aveam voie doar o oră să conduc. Menționez că am dovezi legate de ora plecării, dar nu știam că nu am drept de circulație.

Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi la birou în cadrul unei întâlniri. Ținând cont că a fost o urgență să mut mașina, ce pedeapsă mi se va aplică?

Vă mulțumesc!

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Cât timp rămâne alcoolul în corp?”, am explicat la ce interval de la consumul de alcool, vă puteți urca fără griji la volan . Mai mult decât atât, avem și la o întrebare similară „Sunt plecat din țară la soluționarea dosarului.”

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.