d
Follow us

Am fost acuzat de încălcarea are 335 alin (3).

Bună ziua!

Negândind foarte mult ceea ce urmează să fac, am încălcat prevederile articolului 335 alin (3).

Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi la birou, în cadrul unei întâlniri. Ce urmează?

Va mulțumesc !

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.

Până la întâlnirea ce urmează a avea loc, arătăm următoarele:

Pentru articolul acesta, 335, legea prevede anularea permisului de conducere, însă doar pe alin. (2), adică doar dacă șoferul a condus cu permisul suspendat, a condus altă categorie de mașină decât ce are el dreptul ș.a.m.d. Dar pe alin. (3), adică dacă încredințezi mașina unei persoane care a fost prinsă cu alcool sau droguri la volan, nu vă anulează și dumneavoastră permisul în situația în care șoferul prins a fost condamnat.

Deci răspunsul scurt este că nu vi se anulează permisul.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.