d
Follow us
AvoAlcool.ro ✔️ Avocat Alcoolemie la Volan | București, Ploiești, Constanța, Brașov

Am fost condamnat pentru alcool la volan și am fost prins iar pentru aceeași faptă. Ce se întâmplă?

Bună ziua! Am fost condamnat definitiv pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, iar după pronunțarea hotărârii definitive de condamnare și până la anularea efectivă a permisului de conducere m-am urcat iarăși la volan și am fost prins iar pentru aceeași faptă.

Ce se întâmplă într-o astfel de situație? Aș putea discuta cu un avocat de la dumneavoastră pentru o întâlnire?

Întrebare adresată de Brătescu D.

 

Bună ziua, domnule Brătescu! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în infracțiuni cu specific alcoolemie la volan, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În legătură cu întrebarea adresată, și anume ce se întâmplă dacă după pronunțarea hotărârii definitive de condamnare pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și până la anularea efectivă a permisului de conducere v-ați urcat la volan și ați fost prins iar pentru aceeași faptă, arătăm după cum urmează:

Într-o atare situație, ar trebui să știți că șoferii care au fost condamnați pentru că au condus cu o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge primesc o altă pedeapsă cu închisoarea, de la 6 luni la 3 ani, sau cu amendă penală, dacă sunt surprinși din nou la volan pe drumurile publice, după pronunțarea hotărârii definitive de condamnare pentru săvârșirea primei infracțiuni și până la anularea permisului de conducere.

Astfel, în acord și cu Decizia ÎCCJ nr. 27/2021, deținerea efectivă a permisului de conducere nu conferă titularului acestuia dreptul de a conduce în condițiile în care instanța de judecată a dispus, în mod definitiv, condamnarea sa pentru o infracțiune la regimul circulației pe drumurile publice.

Prin urmare, veți putea fi condamnat, din nou, dacă sunteți surprins într-una dintre situațiile pe care le vom menționa în cele ce urmează după pronunțarea hotărârii definitive de condamnare și până la anularea permisului de conducere, dispusă de către șeful poliției:

1. în cazul în care ați condus, pe drumurile publice, un vehicul pentru care aveți nevoie de permis, însă acesta v-a fost retras sau anulat;

2. în cazul în care conduceți, pe drumurile publice, un vehicul pentru care este nevoie de permis, însă v-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce;

3. în cazul în care conduceți, pe drumurile publice, un vehicul pentru care aveți nevoie de permis, însă dispuneți de un permis de conducere necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv; sau

în cazul în care conduceți, pe drumurile publice, un vehicul pentru care aveți nevoie de permis, însă nu are dreptul de a conduce în România.

Rămâne să discutăm pe larg la momentul stabilirii întâlnirii.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.