d
Follow us
AvoAlcool.ro ✔️ Avocat Alcoolemie la Volan | Avocat alcool la volan Bucuresti, Ploiești, Constanța, Brașov

Am fost depistat cu 1,70 alcool în sânge, după ce am făcut un accident ușor cu victimă. Cum să procedez?

Bună ziua! În dată de 25.09.2021, împreună cu soția mea și fiica mea, m-am deplasat, cu autoturismul proprietate personală, la soacră mea în localitatea Tărtășești județul Dâmbovița.

Considerentele reuniunii de familie au constat în admiterea la studiile doctorale a fiicei noastre, pe un loc la buget, cu bursă, la Universitatea Babeș-Bolyai din din Cluj-Napoca, ceea ce a reprezentat pentru fiecare dintre noi un motiv de bucurie, fiind o mare realizare.

În contextul în care urma să plece în Cluj în săptămâna ce urmă, fiica noastră a vrut să-și vadă bunica – de care este foarte atașată și cu care doream cu toții să împărtășim bucuria reușitei.

Am ajuns în jurul orelor 11.30. Am pregătit un grătar și în intervalul aproximativ de timp 14.00-18.00 am servit masă și am consumat 2 l de must (în fermentație de 10 zile) împreună. Personal, aproximez că am consumat din cantitatea totală 1.250 ml. Nu cunosc alcoolemia pe care o deținea.

Începând cu ora 19.00 am condus autoturismul spre domiciliu – aflat la 30 Km distanță, în cartierul Domenii din București. Pe șoseaua Chitilei, în apropierea refugiului de tramvai din stația Minerva, am ocolit un pieton care nu traversa regulamentar și am lovit tangențial refugiul. Am fost deviat pe trotuarul de vis-à-vis în dreptul unui imobil.

Arăt că până în acel loc am trecut prin patru sensuri giratorii, trei intersecții semaforizate și pe lângă două refugii de tramvai.

Eu și fiica mea ocupăm locurile din față și nu am pățit nimic în urmă accidentului, însă soția mea, situată pe unul din locurile din spate, cu toate că purta centură de siguranță, a suferit o vătămare corporală ușoară.

Unul din martorii evenimentului a apelat serviciul de urgență, prilej cu care un echipaj de poliție a sosit la față locului unde am fost testat cu aparatul etilotest având un rezultat de 0,68 mg/l alcool pur în aerul respirat.

Am fost condus la spitalul de urgență Floreasca pentru recoltare de probe de sânge. Rezultatele analizelor efectuate la un interval de o ora au fost de 1,70 ‰ respectiv 1,50 ‰. Totodată am fost supus și la un test privind modul de deplasare. Nu cunosc rezultatul evaluării.

Nu știu ce să fac, cum să procedez. Nu am vreo speranță la permisul de conducere. Tot ce îmi doresc însă este să nu primesc condamnare cu executare. Cum pot stabili o întâlnire cu unul dintre avocații dumneavoastră pentru discuții și pentru a se ocupa de dosar?

Întrebare adresată de I. Manea

Bună ziua, domnule Manea! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în legislația circulației pe drumurile publice, respectiv alcoolemie la volan, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

Până să ne cunoaștem, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica explicăm legislația, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.