
Am fost prins conducând cu permisul de conducere suspendat. Ce se poate întâmpla?
Bună ziua! Am fost prins aseară conducând cu permisul de conducere suspendat. Am fost oprit în trafic la un control de rutină în Piața Victoriei din București.
Mi-a spus că îmi va fi întocmit dosar penal și că am nevoie de un avocat. Potrivit celor spuse de polițiști, ar urma să fiu sunat în următoarele săptămâni pentru a venit la audieri la Brigada Rutieră București.
Cum să procedez pentru a stabili o întâlnire cu unul dintre avocații dumneavoastră pentru a prelua cazul?
Întrebare adresată de A. Cocheș
Bună ziua, domnule Cocheș! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.
Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în infracțiuni rutiere, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.
În legătură cu cele precizate, până întâlnirea ce urmează a avea loc, menționăm următoarele:
Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Fiind infracțiune, vorbim despre amendă penală, iar nu o simplă amendă contravențională.
Fiecare caz are particularitățile sale – atât în funcție de circumstanțele concrete de săvârșire a faptelor, cât și de aspectele care țin de fiecare persoană anchetată, și anume antecedente penale, cooperarea în fața organelor de urmărire penală, respectiv atitudinea procesuală.
Citește și: Ai dosar penal? Află cele 5 greșeli pe care trebuie să le eviți
Important de menționat este faptul că permisul de conducere suspendat nu echivalează cu lipsa acestuia. Una dintre diferențele majore o reprezintă și încadrarea juridică a faptei, și anume conducerea cu permisul suspendat este sancționată cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda penală, pe când conducerea fără permis se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani.
Experiența numeroaselor astfel de cazuri soluționate favorabil ne creează convingerea că putem obține o soluție bună pentru dumneavoastră, cât timp stabilim împreună strategia de apărare potrivită.
De exemplu, în funcție de situația concretă în care s-a petrecut fapta, se poate aplica chiar și o sancțiune privind renunțarea la aplicarea unei pedepse penale, fiind aplicat un avertisment.
Totodată, fiecare dintre avocații noștri, în faza de urmărire penală, pentru client, atunci când consideră că aceasta este strategia potrivită, depune toate eforturile pentru încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției și negociază cea mai bună pedeapsă.
În această situație practic nu se mai întocmește rechizitoriu de către procuror, ci se trimite acordul de recunoaștere a vinovăției către instanța de judecată pentru a valida acest act, sancțiunea rămânând cea stabilită între avocat pentru client și procuror.
Rămâne să discutăm pe larg cu privire la acest subiect în cadrul întâlnirii, inclusiv din perspectiva circumstanțelor în care fapta a fost săvârșită, precum și cu privire la posibilitățile pe care le avem pentru a nu fi suspendat permisul de conducere.
În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.
De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.
balaciu viorel
Buna ziua,
Acum 2 saptamani am fost oprit si mi s-a facut dosar penal pentru ca nu detineam permis international, doar permisul original emis de autoritatile din Australia.
Tin sa mentionez ca posed ambele cetatenii, australiana si romana cu domiciliu in Australia.
Pentru mine a fost un soc, nu stiam ca am nevoie de permis international, am mai tranzitat tara acum 5 ani si nimeni nu mi-a atras atentia.
Voi mai recupera permisul sa ce mi se poate intimpla ? Pot veni la dumneavoastra la birou sa discutam?
Va multumesc
Echipa Avoalcool.ro
Bună ziua, domnule Balaciu! Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri, fie că aceasta are loc la biroul nostru, online ori prin telefon, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să vă ofere orice informație, respectiv să stabilească o întâlnire cu un avocat.
vocheci viorel
buna ziua.in seara zilei de 25.01 la ora 23:40 am fost oprit in orasul meu de politia rutiera si am fost depistat cu o alcolemie de 0,32 ,mi-a fost suspendat permisul pe 90 zile.Dupa ce a plecat echipajul am mutat masina 100 m intr-un loc de parcare , m-au vazut si s-au intors la mine si la 00:05 mi-au facut dosar penal.Ce solutie ar exista tinand cont ca de 30 ani am avut o singura abatere de depasirea vitezei
Echipa Avoalcool.ro
Bună ziua, domnule Vocheci! În primul rând, soluțiile din practică pot să difere foarte mult, întrucât fiecare caz este particular și fiecare faptă este comisă într-o anumită împrejurare și într-un anumit context. În ipoteza menționată de către dumneavoastră, se va acorda atenție faptului că nu sunteți recidivist și că nu aveți cazier în materia regimului rutier (nu aveți fapte contravenționale), acest lucru fiind luat în considerare în procesul de individualizare a pedepsei. Cu alte cuvinte, antecedentele penale sunt avute în vedere, iar lipsa acestora, printre altele, poate conduce înspre pedeapsa minimă, sau chiar o amânare a aplicării pedepsei.
Infracțiunea de conducere a unui autovehicul fără permis ori cu permisul suspendat și de conducere sub influența băuturilor alcoolice sunt infracțiuni de pericol, ceea ce înseamnă că legiuitorul a avut în vedere, atunci când a incriminat aceste fapte, starea de pericol creată de astfel de fapte. Prin urmare, în situația dumneavoastră, faptul că ați dorit doar să mutați mașina mai în lateral și nu să o conduceți pe un drum public, nu reflectă o periculozitate sporită, și deci în procesul de individualizare a pedepsei, această împrejurare va fi avută în vedere, putând înclina balanța în favoarea dumneavoastră.
Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să vă ofere orice informație, respectiv să stabilească o întâlnire cu un avocat.