d
Follow us
Am condus cu permisul suspendat, Dosar penal conducere fara permis, Am condus fara permis, Avocat conducere fara permis

Am fost prins conducând cu permisul de conducere suspendat. Ce se poate întâmpla?

Bună ziua! Am fost prins aseară conducând cu permisul de conducere suspendat. Am fost oprit în trafic la un control de rutină în Piața Victoriei din București.

Mi-a spus că îmi va fi întocmit dosar penal și că am nevoie de un avocat. Potrivit celor spuse de polițiști, ar urma să fiu sunat în următoarele săptămâni pentru a venit la audieri la Brigada Rutieră București.

Cum să procedez pentru a stabili o întâlnire cu unul dintre avocații dumneavoastră pentru a prelua cazul?

Întrebare adresată de A. Cocheș

 

Bună ziua, domnule Cocheș! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în infracțiuni rutiere, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În legătură cu cele precizate, până întâlnirea ce urmează a avea loc, menționăm următoarele:

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Fiind infracțiune, vorbim despre amendă penală, iar nu o simplă amendă contravențională.

Fiecare caz are particularitățile sale – atât în funcție de circumstanțele concrete de săvârșire a faptelor, cât și de aspectele care țin de fiecare persoană anchetată, și anume antecedente penale, cooperarea în fața organelor de urmărire penală, respectiv atitudinea procesuală.

Citește și: Ai dosar penal? Află cele 5 greșeli pe care trebuie să le eviți

Important de menționat este faptul că permisul de conducere suspendat nu echivalează cu lipsa acestuia. Una dintre diferențele majore o reprezintă și încadrarea juridică a faptei, și anume conducerea cu permisul suspendat este sancționată cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda penală, pe când conducerea fără permis se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

Experiența numeroaselor astfel de cazuri soluționate favorabil ne creează convingerea că putem obține o soluție bună pentru dumneavoastră, cât timp stabilim împreună strategia de apărare potrivită.

De exemplu, în funcție de situația concretă în care s-a petrecut fapta, se poate aplica chiar și o sancțiune privind renunțarea la aplicarea unei pedepse penale, fiind aplicat un avertisment.

Totodată, fiecare dintre avocații noștri, în faza de urmărire penală, pentru client, atunci când consideră că aceasta este strategia potrivită, depune toate eforturile pentru încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției și negociază cea mai bună pedeapsă.

În această situație practic nu se mai întocmește rechizitoriu de către procuror, ci se trimite acordul de recunoaștere a vinovăției către instanța de judecată pentru a valida acest act, sancțiunea rămânând cea stabilită între avocat pentru client și procuror.

Rămâne să discutăm pe larg cu privire la acest subiect în cadrul întâlnirii, inclusiv din perspectiva circumstanțelor în care fapta a fost săvârșită, precum și cu privire la posibilitățile pe care le avem pentru a nu fi suspendat permisul de conducere.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.