d
Follow us

Am plătit amenda, dar nu mi s-a dat permisul înapoi.

Bună ziua!

Am fost prins cu 0,74 în fiolă, am fost judecat și mi s-a dat amendă penală de 4500 lei plus 700 lei cheltuieli de judecată. De ce nu mi se înapoiază permisul?

Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi la birou în cadrul unei întâlniri. Este legal?

Va mulțumesc !

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.

Până la întâlnirea ce urmează a avea loc, arătăm următoarele:

Amenda penală, fiind o soluție de condamnare, conduce la anularea dreptului de a conduce – cum spun mulți anularea permisului de conducere. Deci este evident că nu îl veți mai primi, pentru că s-a anulat. Veți primi însă o dispoziție a șefului brigăzii rutiere în care se va menționa că v-a anulat permisul. Puteți da însă din nou examen pentru dobândirea dreptului de a conduce, deci pentru un nou permis, după 6 luni de la achitarea amenzii penale.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, „Când pot da examenul de redobândire al permisului?”, dar și „Toate procesele pentru alcoolemie la volan vor putea fi redeschise”.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.