d
Follow us

Amânarea pedepsei atrage interdicția de a conduce pe 2 ani?

Bună ziua!

În baza noii decizii ÎCCJ, dacă primești amânarea aplicării pedepsei vine la pachet cu 2 ani de interdicție de a conduce?

Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi.

Va mulțumesc !

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.

Până la întâlnirea ce urmează a avea loc, arătăm următoarele:

Răspunsul este că nu vine la pachet cu 2 ani de interdicție. Amânarea aplicării pedepsei, dacă nu este dispusă o interdicție de a conduce, care este opțională pentru judecător, conduce la redobândirea dreptului de a conduce. Adică imediat ce ce se pronunță o soluție cu amânarea aplicării pedepsei, după ce se fac anumite formalități legale, șoferul poate merge la Brigada Rutieră cu hotărârea și alte câteva documente șă își ridice permisul de conducere.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.