d
Follow us

Când pot da examenul de redobândire a permisului?

Bună ziua!

Am fost oprit de un echipaj de poliție, eu conducând sub influența alcoolului. Mi s-a anulat permisul și mi s-au dat 2 ani și 5 luni de închisoare cu suspendare și adițional 3 ani fără drept de a deține permis.

Pot da examenul de redobândire mai devreme?

Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi la birou, în cadrul unei întâlniri.

Va mulțumesc !

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.

Până la întâlnirea ce urmează a avea loc, arătăm următoarele:

Puteți participa la examen pentru dobândirea unui nou permis de conducere după ce trece perioada de interdicție. Judecătorii pot aplica, în momentul în care condamna un șofer la pedeapsa cu închisoarea, cu suspendare, o interdicție suplimentară de a conduce anumite categorii de vehicule sau chiar toate pentru o perioadă cuprinsă între 1 și 5 ani.

După ce expiră această perioadă persoana poate participa la examen pentru dobândirea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.