d
Follow us

Când vin analizele de la INML?

Bună ziua!

Am fost oprit de un echipaj de poliție, eu conducând sub influența alcoolului. Am plătit analizele la INML pentru a ajunge mai repede, au trecut 8 luni și nu am primit niciun rezultat. Avocatul meu a început să pună întrebări, iar răspunsul lor către avocat – dosarul este în lucru.

Ce pot face?

Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi la birou, în cadrul unei întâlniri.

Va mulțumesc !

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.

Până la întâlnirea ce urmează a avea loc, arătăm următoarele:

Există o discuție între avocat și polițist. Polițistul spune că are X dosare în lucru, că ar putea să ia dosarul cutare în x săptămâni sau luni, avocatul insistă să fie luat mai devreme și chestii de genul acesta. Faptul că polițistul întârzie este cumva un accept tacit al avocatului, adică îi permite, îl înțelege. Că înțelege că are mult de lucru, că îi este apropiat și are mai multe dosare la el și nu vrea să strice relația sau alte motive, nu contează. Dar dacă avocatului pur și simplu i se spune că e în lucru și i se închide telefonul înseamnă că… deci nu face alcool la volan, face orice alte cazuri și a picat și ăsta cu alcool.

Foarte pe scurt: știti cât durează să faci un dosar penal pentru alcool la volan din perspectiva urmăririi penale? Mergem pe ipoteza în care șoferul recunoaște și nu se solicită expertiză de recalculare a alcoolemiei. Dacă analizele sunt la dosar, trebuie emisă o ordonanță care zice în esență că șoferul este suspect și îi ia o declarație. Cât poate să dureze declarația – o oră maximum. După aceea trebuie emisă o altă ordonanță – care oricum e un tipizat și modifică mici chestii, deci durează foarte puțin – care zice în esență că șoferul e inculpat, adică că există probe clare că el a fost cel care a călcat strâmb și îi ia iar o declarație. Marea majoritate a șoferilor zic aici că îmi mențin prima declarație – deci cât durează, câteva minute. După aceea face polițistul referat de trimitere în judecată, iar procurorul are alt tipizat de rechizitoriu în care modifică câteva date și o situație de fapt și îl trimite pe om în judecată. Deci conștientizați și voi că un dosar pentru alcool la volan nu poate să ia mai mult de 6-7 ore efective de lucrat la el, cu toate pauzele posibile. Adică 6,7 ore efective. Deci când vezi că stau dosarele 4, 5 ani, ce să mai zic.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.