d
Follow us

Carnetul din Franța anulat de autoritățile române.

Bună ziua!

Mă întorceam de sărbători de la părinți și am fost prins cu 0,83 în aerul expirat. Carnetul meu este emis de autoritățile din Franța, dar a fost anula în urma incidentului, în România.

Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi la birou în cadrul unei întâlniri. Este posibil sa fie anulat de autoritățile române?

Va mulțumesc !

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.

Până la întâlnirea ce urmează a avea loc, arătăm următoarele:

Cele mai des întâlnire soluții de condamnare pentru alcool la volan sunt amenda penală și închisoarea cu suspendare. Ce nu am spus însă este că autoritățile din România pot anula doar un permis de conducere emis aici, în țară. Dacă șoferul a condus pe baza unui permis obținut într-o altă țară, soluția de condamnare din partea instanței de judecată nu afectează valabilitatea unui permis obținut în străinătate. Întrebarea este, afectează totuși dreptul de a conduce în România? Adică dacă ai primit închisoare cu suspendare în România pentru alcool la volan, am zis adineaori că permisul străin nu se anulează, dar mai poate omul să conducă în continuare în România?

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.