d
Follow us

Cât durează procesul de alcool la volan?

Bună ziua!

Pe data de 22.02.2022 am făcut accident, acroșând trei mașini parcate, din care au rezultat doar pagube materiale. Am consumat băuturi alcoolice înainte de a conduce, iar etilotestul a arătate 0.78 în aerul expirat. Am fost dus la recoltarea probelor biologice, dar nu am primit rezultatele.

Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi la birou în cadrul unei întâlniri. Cât poate dura procesul?

Va mulțumesc !

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.

Până la întâlnirea ce urmează, arătăm:

Într-o atare situație, cel mai probabil vi se va întocmi dosar penal pentru infracțiunea prevăzută și pedepsită de art. 336 alin. (1) Cod penal, respectiv conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. În medie, soluționarea unui astfel de dosar poate dura un an, chiar 2. În acest sens, este imperativ necesară prezența unui avocat în întreaga procedură, încă din faza de urmărire penală. Pentru un plus de celeritate, puteți să vă manifestați voința de a achita dvs. taxa aferentă prelevării de probe biologice. În momentul în care rezultatul prelevării va apărea, veți fi citat pentru a vi se aduce la cunoștință învinuirea și calitatea de suspect. Având în vedere toate circumstanțele cauzei dvs., reale și personale, memoriile avocatului ales pot fi utile, întrucât conturarea unei argumentații eficiente poate conduce la suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. 

 Totodată, avocatul ales va putea face o contestație împotriva duratei procesului penal, în situația în care nejustificat se amână și se prelungește durata urmăririi penale sau a procesului. Astfel, veți putea obține o soluție favorabilă într-un timp mult mai scurt decât dacă nu dispuneți de asistența unui avocat. Echipa noastră vă stă la dispoziție pentru orice lămurire, astfel că nu ezitați să ne contactați!

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „„Anularea permisului de conducere”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Când vin analizele de la INML?” am vorbit despre termenele în care analizele de la INML trebuie să vină, dar și despre urgentarea acestui proces.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.