d
Follow us

Ce fac după formularea apelului?

Bună ziua!

 Am fost prins în cu o cantitate mică de alcool la volan. Am primit amânarea aplicării pedepsei. Vineri este ultima zi pentru formularea apelului de către mine sau de către parchet.

Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi la birou în cadrul unei întâlniri. Ce trebuie să fac mai departe?

Va mulțumesc !

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.

Până la întâlnirea ce urmează a avea loc, arătăm următoarele:

Obținând amânarea aplicării pedepsei presupun că nu mai aveți interes să formulați apel, soluția aceasta fiind dorința multor șoferi pentru că nu se anulează permisul de conducere. Să nu uităm că judecătorul poate aplica interdicție de a conduce șoferului chiar dacă a pronunțat o soluție cu amânarea aplicării pedepsei.

În fine, ce trebuie să faceți. Să vă rugați să nu formuleze parchetul apel, iar dacă rugăminților vă sunt auzite să mergeți la judecătorie și să solicitați legalizarea hotărârii – costă 5 lei exemplarul, iar cu hotărârea legalizată cu mențiunea definitivă mergeți la Brigada Rutieră și solicitați restituirea permisului de conducere. Ei sunt obligați să vi-l înmâneze pe loc.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.