d
Follow us

Ce se întâmplă la o alcoolemie peste 3?

Bună ziua!

Am condus sub influența alcoolului, având o alcoolemie destul de mare. Dacă alcoolemia este peste 3, ce se întâmplă?

Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi la birou în cadrul unei întâlniri. Ce pot face?

Va mulțumesc !

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.

Până la întâlnirea ce urmează a avea loc, arătăm următoarele:

Vorbim practic, pentru că în teorie sunt multe posibilități, iar cel mai eficient este să spun dintr-un caz personal. Soție plecată de acasă în delegație, șot rămas acasă fără rezerve, s-a urcat în mașină în mijocul zilei și a condus până la primul Mega-Image. Când s-a întors spre casă a oprit într-un semn de circulație. 3.88 g/l alcool pur în sânge la prima probă și 3,47 g/l alcool pur în sânge la a doua probă. S-a întâmplat aici, la noi, la doi pași de București. Ce soluție a primit? 10 luni închisoare cu suspendare, 2 ani termen de supraveghere și fără nicio interdicție de a conduce. Evident că permisul a fost anulat, dar a dat din nou examen într-un an de la rămânerea definitivă a hotărârii.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Alcool la volan în 2023”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Ai fost depistat cu alcool la volan?” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.