d
Follow us

Concurs de infracțiuni

Bună ziua!

Acum ceva timp mi-a fost deschis dosar pentru complicitate la furt. Acum, am condus sub influența băuturilor alcoolice și am fost prins.

Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi. Ce risc?

Va mulțumesc !

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.

Până la întâlnirea ce urmează a avea loc, arătăm următoarele:

Situația în care vă aflați este cunoscută în mediul juridic drept concurs de infracțiuni, iar procedura este în felul următor: Foarte succint precizez înainte că pentru a fi concurs de infracțiuni, este necesar că infracțiunea 2, cea de alcool la volan în cazul dumneavoastră, să fi fost săvârșită înainte să fiți condamnat definitiv pentru infracțiunea 1, și anume cea de furt.

Revenind la consecințe: Vorbim în ipoteza în care se aplică pentru ambele fapte pedeapsa cu închisoarea. Se va aplica pedeapsa cea mai grea și se va adăuga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite – totalul în cazul dumneavoastră este doar cea pentru alcool la volan.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.