d
Follow us

Cum îmi pot recupera permisul?

Bună ziua!

Am încercat să ajung cu mașina la părinții soției, chiar dacă consumasem alcool. Am fost prins cu: etilotest 0,41 și la sânge 0,85 la prima probă de sânge și 0,75 la a doua probă. Nu am avut accident. Pot recupera permisul?

Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi la birou în cadrul unei întâlniri.

Va mulțumesc !

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.

Până la întâlnirea ce urmează a avea loc, arătăm următoarele:

Cu 0,85 la prima probă și 0,75 la a doua probă ați avut neșansa să fiți imediat deasupra limitei legale de 0,80 în sânge pentru dosar penal. Deci clar e dosar penal, iar un eventual raport de expertiză de recalculare a alcoolemiei nu v-ar avantaja. Însă, la alcoolemia asta, doar printr-o altă neșansă nu v-ați recupera permisul, adică nu ați obține amânarea aplicării pedepsei. Trei posibile soluții din partea judecătorului în cazul dumneavoastră: Amânarea aplicării pedepsei, situație în care vă recuperați permisul de conducere, amendă penală, caz în care permisul se anulează și închisoare cu suspendare, împrejurare în care, de asemenea, permisul se anulează. Noi avem convingerea că dumneavoastră veți obține o soluție cu amânarea aplicării pedepsei, atât timp cât este așa cum spuneți, și pe cale de consecință, vă veți recupera permisul de conducere.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Noua lege în materia conducerii sub influența alcoolului”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Ai fost depistat cu alcool la volan?” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.