d
Follow us
Am condus cu permisul suspendat, Dosar penal conducere fara permis, Am condus fara permis, Avocat conducere fara permis

Cum pot obține prelungirea dreptului de a conduce atunci când acest drept a fost suspendat pe baza faptului că am fost surprins conducând sub influența alcoolului?

Bună ziua! În data de 18.09.2022 am fost oprit și testat cu aparatul etilotest. A rezultat 0,41 g/l în aerul expirat, context în care am fost condus la INML pentru probe de sânge. După ce am semnat anumite acte, mi-a dat o dovadă fără drept de circulație și mi-a spus că trebuie să aștept rezultatul la sânge, timp în care am deschis dosar penal și dreptul de a conduce suspendat.

Va rog să mă programați pentru o întâlnire cu un avocat specializat în alcoolemie la volan pentru a discuta. Una dintre întrebările la care caut răspuns este cum pot obține prelungirea dreptului de a conduce atunci când acest drept a fost suspendat pe baza faptului că am fost surprins conducând sub influența alcoolului.

Întrebare adresată de S. Becia

 

Bună ziua, domnule Becia! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în infracțiuni rutiere, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În legătură cu întrebarea adresată, și anume cum puteți obține prelungirea dreptului de a conduce atunci când acest drept a fost suspendat pe baza faptului că ați fost surprins conducând sub influența alcoolului, arătăm după cum urmează:

Legea penală este foarte rigidă, iar în aceste împrejurări trebuie concepută de către avocat o apărare foarte bună, bazată pe argumente credibile, pentru a obține redobândirea dreptului de a conduce, cât timp, anterior, ați fost prins conducând sub influența băuturilor alcoolice, întrucât această infracțiune este una de pericol, ceea ce înseamnă că ea este incriminată tocmai în vederea protejării siguranței din traficul rutier.

Astfel, O.U.G. 195/2022 privind circulația pe drumurile publice menționează că în situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi d), la art. 102 alin. (3) lit. a) şi c) din prezenta ordonanţă de urgenţă, precum şi în cele menţionate la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal, dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează fără drept de circulaţie.

Cu toate astea, potrivit dispozițiilor art. 111 alin. (6) din OUG nr. 195/2002 privind regimul circulației pe drumurile publice, la cererea titularului permisului de conducere reținut în condițiile alin. (1) lit. b) sau ale alin. (4), procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanța de judecată învestită cu soluționarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulație, cu câte cel mult 30 de zile, până la dispunerea clasării, renunțării la urmărirea penală sau, după caz, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești.

În concluzie, chiar dacă vă aflați într-o situație în care dreptul de a conduce v-a fost suspendat, alături de un avocat ales care va contura eficient strategia, chiar dacă legea prevede că nu se poate dobândi o dovadă de circulație, printr-o derogare de la procuror, pe baza ordonanței emise de către acesta, veți putea conduce chiar dacă ați fost surprins băut la volan și vi s-a întocmit dosar penal. Nu ezitați să contactați un avocat specializat pentru mai multe detalii, sens în care echipa noastră vă stă la dispoziție.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.