d
Follow us

Cum pot obține prelungirea dreptului de a conduce?

Bună ziua!

Cum pot obține prelungirea dreptului de a conduce atunci când acest drept a fost suspendat pe baza faptului că am for surprins conducând sub influența alcoolului?

Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi la birou în cadrul unei întâlniri.

Va mulțumesc !

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.

Până la întâlnirea ce urmează, arătăm:

Legea penală este foarte rigidă, și în acest sens, foarte greu dreptul de a conduce poate fi redobândit dacă anterior ați fost prins conducând sub influența băuturilor alcoolice, întrucât această infracțiune este una de pericol, ceea ce înseamnă că ea este incriminată tocmai în vederea protejării siguranței din traficul rutier. Astfel, O.U.G. 195/2022 privind circulația pe drumurile publice menționează că în situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi d), la art. 102 alin. (3) lit. a) şi c) din prezenta ordonanţă de urgenţă, precum şi în cele menţionate la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal, dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează fără drept de circulaţie. Cu toate astea, potrivit dispozițiilor art. 111 alin. (6) din OUG nr. 195/2002 privind regimul circulației pe drumurile publice, la cererea titularului permisului de conducere reținut în condițiile alin. (1) lit. b) sau ale alin. (4), procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanța de judecată învestită cu soluționarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulație, cu câte cel mult 30 de zile, până la dispunerea clasării, renunțării la urmărirea penală sau, după caz, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești.

În concluzie, chiar dacă vă aflați într-o situație în care dreptul de a conduce v-a fost suspendat, alături de un avocat ales care va contura eficient strategia, chiar dacă legea prevede că nu se poate dobândi o dovadă de circulație, printr-o derogare de la procuror, pe baza ordonanței emise de către acesta, veți putea conduce chiar dacă ați fost surprins băut la volan și vi s-a întocmit dosar penal. Nu ezitați să contactați un avocat specializat pentru mai multe detalii, sens în care echipa noastră vă stă la dispoziție. 

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, „Legea Anastasia?”, dar și „Toate procesele pentru alcoolemie la volan vor putea fi redeschise”.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.