d
Follow us

Cum se deschide dosarul?

Bună ziua!

Am incertitudini legate de modul în care se face dosarul. Eu nu cred că fie ace dosar doar pe rezultatul etilotestului. Din punctul meu de vedere există două opțiuni: se iau probe de biologice sau se face dosar pentru refuz de recoltare a probelor.

Este corect?

Va mulțumesc !

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.

Până la întâlnirea ce urmează a avea loc, arătăm următoarele:

Pentru tot ce este peste 0,40 în fiolă, bineînțeles, când sunteți depistați la volanul mașinii, vă conduce la INML sau spital pentru recoltare de probe de sânge. În acel moment se deschide dosar penal in rem, adică cu privire la faptă. Abia în momentul în care ajunge buletinul de analiză toxicologică la dosar din cuprinsul căruia reiese nivelul îmbibației alcoolice în sânge, adică când ajung probele la dosar, organul de urmărire penală decide dacă clasează cauză, adică dacă închide dosarul, sau dacă continuă urmărire penală făcându-vă suspect.

Deci dosarul penal se deschide atunci imediat cum sunteți depistați în trafic cu peste 0,4 în fiolă. Tot atunci este suspendat dreptul de conduce. Întrebarea este ce se întâmplă dacă rezultatul ajunge sub 0,8, deci dosarul trebuie închis, iar organul de urmărire penală stă așa vreo un an, doi, și nu îl închide. Bineînțeles că până nu îl închide omul nu are dreptul să conducă.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.