d
Follow us

Dacă am permisul suspendat, pot conduce în afara țării?

Bună ziua!

Am fost prins băut la volan. Am dosar penal pentru această faptă și permisul suspendat. Sunt plecat în afara țării. Pot conduce?

Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi la birou în cadrul unei întâlniri.

Va mulțumesc !

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.

Până la întâlnirea ce urmează a avea loc, arătăm următoarele:

Nu permisul este suspendat. Dreptul de a conduce este suspendat. Spunem cu toții că permisul este suspendat pentru a simplifica lucrurile, însă corect este să spunem că dreptul de a conduce este suspendat. Așa că, atât timp cât dreptul de a conduce este suspendat, cum pot conduce în baza unui drept suspendat în afara teritoriului României?

Deci dacă autoritățile din România suspendă acest drept pe care statul român prin autoritățile abilitate l-au acordat, evident că șoferul nu poate conduce în alt stat pretinzând că dreptul lui există. Aaa, că statul străin prin polițiștii de acolo nu are posibilitatea să verifice dacă aveți sau nu dreptul de a conduce valabil mergând pe prezumția că dacă există cartonul există și dreptul este altceva, dar noi discutăm aici teoretic.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.