Dacă recunosc faptele, îmi mai trebuie avocat?
Bună ziua!
Am fost prins de poliție la volan cu o alcoolemie după cum urmează: 0,71 în fiolă și 1,31 în sânge. În ipoteza în care nu îmi iau avocat, dar merg pe recunoașterea faptelor în fața instanței, ce se poate întâmpla?
Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi la birou în cadrul unei întâlniri.
Va mulțumesc !
Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă
Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.
În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.
În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.
Până la întâlnirea ce urmează a avea loc, arătăm următoarele:
Într-o țară în care majoritatea oamenilor trăiesc pe baza salariului minim pe economie, un judecător corect nu ține cont dacă justițiabilul are sau nu avocat. Un avocat nu aduce întotdeauna plus valoare atunci când justițiabilul cunoaște bine legea, când reușește să transmită instanței multe prin puține cuvinte și cunoaște practica judecătorească. Nimeni nu poate transmite mai multă emoție decât persoana cercetată penal, pentru că vorbim acum despre infracțiuni rutiere. Asta înseamnă că atunci când știi ce să ceri, știi cum să îți faci dosarul, nu ai nevoie de avocat. Dar pentru că tot vorbim despre a ști ce să ceri, fac o paranteză și precizez că nu poți cere, spre exemplu, amânarea aplicării pedepsei, cât timp ai peste 2,3 alcool în sânge. Există două posibilități – ori nu cunoști practica, ori ești impertinent. Dar poți cere cu 1,31 în sânge, cum aveți dumneavoastră, cu atât mai mult cu cât recunoașteți faptele și mergeți pe procedura de judecată simplificată.
Concluzionând, chiar și fără avocat, cu 1,31 în sânge, dacă mergeți pe procedura simplificată și aveți o atitudine corespunzătoare, precum și dacă nu a fost accident rutier sau alte chestiuni pe care nu mi le-ați spus, puteți cere și obține amânarea aplicării pedepsei.
În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.
De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.