d
Follow us

De ce timpul în care stai fără permis până la judecarea dosarului nu este calculat la pedeapsă?

Bună ziua!

De ce timpul în care stai fără permis până la judecarea dosarului nu este calculat la pedeapsă?

Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi la birou în cadrul unei întâlniri.

Va mulțumesc !

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.

Până la întâlnirea ce urmează a avea loc, arătăm următoarele:

Durata unui dosar penal pentru alcool la volan, că este de 8 luni, 1 an și jumătate, 3, 4 sau 5 ani nu prezintă relevanță pentru judecător când face aprecieri asupra soluției. Bineînțeles că avocatul include în pledoarie acest element, în sensul în care susține că nu s-ar justifica aplicarea niciunei interdicții suplimentare de a conduce pe lângă pedeapsa aplicată, dar din experiență vă spun că pe judecător nu îl interesează cât au durat cercetările penale. Legea nu îl obligă să țină cont de acest aspect!

Asta înseamnă că obiectivul avocatului șoferului prins cu alcool la volan trebuie să fie nu numai rezultatul obținut, din perspectiva pedepsei, ci și timpul în care obține acel rezultat.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.