d
Follow us
Am condus cu permisul suspendat, Dosar penal conducere fara permis, Am condus fara permis, Avocat conducere fara permis

După cât timp pot da de permis dacă mi-a fost anulat ca urmare a conducerii sub influența băuturilor alcoolice?

Bună ziua! Am fost condamnat în instanță la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, împrejurare în care mi-a fost anulat permisul de conducere. Vă rog să îmi permiteți să întreb în ce condiții și după cât timp pot da de permis dacă acesta mi-a fost anulat ca urmare a conducerii sub influența băuturilor alcoolice? Aș putea vorbi cu un avocat de la dumneavoastră? Când pot stabili o întâlnire? Subiectul principal despre care vreau să discut este permis de conducere după alcool la volan. Vă mulțumesc!

Întrebare adresată de I. Iancu

Bună ziua, domnule Iancu! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în infracțiuni rutiere, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În legătură cu întrebarea adresată, și anume în ce condiții și după cât timp puteți da de permis dacă acesta v-a fost anulat ca urmare a conducerii sub influența băuturilor alcoolice, arătăm după cum urmează:

Dacă ați fost prins conducând sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, anularea permisului de conducere se poate dispune atunci când ați fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, sau instanța v-a aplicat pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanță prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal.

Dacă discutăm de o amânare a aplicării pedepsei, permisul de conducere vă va fi restituit, afară de cazul în care instanța menține pedeapsa complementară amintită anterior.

Dacă permisul de conducere v-a fost anulat în condițiile de mai sus, vă veți putea prezenta la examen pentru obținerea unui nou permis de conducere dacă e incidentă una din aceste împrejurări: (1) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă, (2) interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanță prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal a expirat sau a fost revocată, (3) a trecut un an de la data grațierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, (4) a intervenit amnistia – act de clemență, acordat prin lege organică, în temeiul unor considerente social politice și de politică penală, prin care se înlătură răspunderea penală, executarea pedepsei și alte consecințe ale condamnării, pentru infracțiuni comise până la data apariției legii de amnistie.

Rămâne să discutăm pe larg la momentul stabilirii întâlnirii.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.