d
Follow us

După proces îmi recuperez permisul?

Bună ziua!

În urma unei petreceri cu colegii de muncă, am hotărât să mă urc la volan chiar dacă consumasem alcool. Am fost prins având următoarele rezultate : în etilotest 0,53 și în sânge 1,53 la prima probă și 1,13 la a doua.

Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi. După proces îmi voi recupera permisul?

Va mulțumesc !

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.

Până la întâlnirea ce urmează a avea loc, arătăm următoarele:

Da, dacă aveți un avocat care stăpânește subiectul și are o strategie de apărare bună aveți toate șansele să obțineți amânarea aplicării pedepsei, cât timp nu ați făcut vreun accident cu pagube materiale, iar cu atât mai puțin cu victime. Ce înseamnă amânarea aplicării pedepsei? Înseamnă că judecătorul analizează cazul, stabilește o pedeapsă cu închisoarea, dar o nu aplică efectiv, ci acordă un termen de încercare de 2 ani în care un consilier de probațiune vă va supraveghea, iar în situația în care veți săvârși o altă infracțiune în acest termen de încercare, pedeapsa stabilită se poate aplica efectiv, iar executarea poate avea loc în regim de detenție.

Nefiind o soluție de condamnare, permisul de conducere se restituie. Dacă, însă, primiți amendă penală sau închisoare cu suspendare, permisul se anulează.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.