d
Follow us
Avocat Infractiuni Rutiere Bucuresti ✔️ Mi se restituie permisul de conducere în cazul renunțării la urmărirea penală?

Mi se restituie permisul în cazul renunțării la urmărirea penală?

Bună ziua! Acum doi ani jumătate mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru nerespectarea culorii roșii la semafor, în București, și neacordare de prioritate pietonilor. Am fost prins conducând la un interval de aproximativ 20 de zile de la suspendarea dreptului de a conduce.

Am avut un avocat care a rezolvat problema, primind o soluție de renunțarea la urmărirea penală. Acum nu mai știu nimic de el, nemaiavând comunicări de niciun fel – nu mai răspunde la telefon, la e-mail, la birou nu este nimeni.

Mi-a spus polițistul care se ocupă de dosar că urmează să primesc acasă ordonanța de renunțare la urmărirea penală.

Vreau să stabilesc o întâlnire cu unul dintre avocații dumneavoastră pentru a-mi răspunde la câteva întrebări.

Prima dintre ele este dacă în cazul renunțării la urmărirea penală se restituie permisul de conducere.

A doua, dacă în cazul renunțării la urmărirea penală poate să îmi fie suspendat permisul de conducere în baza dispozițiilor privind circulația pe drumurile publice.

Mi-a spus polițistul că urmează să fiu citat de către instanța de judecată pentru soluționarea renunțării la urmărirea penală și că este important să am avocat pentru a nu fi respinsă. Vă puteți ocupa de dosar?

Vă trimit pe e-mail documentele pe care le am. Vă rog mult să îmi spuneți cum trebuie să procedez pentru a stabili legătura cu un avocat de la dumneavoastră.

Întrebare adresată de P. Manole

 

Bună ziua, domnule Manole! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în infracțiuni rutiere, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În legătură cu consecințele faptelor descrise mai sus de către dumneavoastră, precizăm că facem tot ce ne stă în putință pentru ca renunțarea la urmărirea penală să fie confirmată. În acest sens, avem experiența numeroaselor astfel de cazuri soluționate favorabil.

Citește și: Ai dosar penal? Află cele 5 greșeli pe care trebuie să le eviți

În ipoteza unei astfel de soluții, și anume renunțarea la urmărirea penală, permisul urmează a fi recuperat. De îndată ce primim Hotărârea instanței, colegii noștri merg la Brigada Rutieră și depun documentele pentru restituirea permisului de conducere.

Cât privește posibilitatea suspendării dreptului de conducere, precizăm următoarele:

Potrivit art. 103 din OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și procurorul sau instanța de judecată a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal.

Rămâne să discutăm pe larg cu privire la acest subiect în cadrul întâlnirii, inclusiv din perspectiva circumstanțelor în care fapta a fost săvârșită, precum și cu privire la posibilitățile pe care le avem pentru a nu fi suspendat permisul de conducere.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.