d
Follow us

Noua propunere de lege din Parlament

Bună ziua!

O nouă propunere de lege în Parlament: permis de conducere suspendat până la 10 ani pentru șoferii prinși sub influența alcoolului sau a drogurilor la volan. Senatorul care a inițiat proiectul de lege susține că acesta este menit să prevină și să combată, cu o mai mare doză de fermitate și eficiență, fenomenul șoferilor prinși drogați și băuți la volan.

Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi la birou în cadrul unei întâlniri. Puteți explica această lege?

Va mulțumesc !

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.

Până la întâlnirea ce urmează a avea loc, arătăm următoarele:

În cadrul proiectului de lege sunt vizate mai multe legi care operează în domeniul combaterii traficului de droguri. Astfel, dreptul de a mai conduce vehicule pe drumurile publice, punând în pericol viața și integritatea pietonilor și a celorlalți participanți la trafic, va fi interzis pe o perioadă de până la 10 ani în cazul depistării şoferilor sub influenţa drogurilor sau alcoolului. În plus, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată.

Mare atenție cu partea de final – deci pentru alcool și droguri la volan să nu se mai poată da amânarea aplicării pedepsei.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.