d
Follow us

Parchetul dă dosarul Brigăzii Rutiere. Ce fac?

Bună ziua!

Dacă ai dosar penal pentru alcool la volan, acesta ajunge la Parchetul de pe lângă Judecătoria în circumscripția căreia ai fost depistat la volanul mașinii sub influența băuturilor alcoolice, iar parchetul îl repartizează pentru a fi efectuate acte de urmărire penală în cauză secției de poliție în raza căreia ai săvârșit fapta sau, în cazul în care fapta a avut loc în București, Brigăzii Rutiere București, ce faci?

Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi la birou în cadrul unei întâlniri.

Vă mulțumesc!

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați. Până la întâlnire, arătăm după cum urmează:

Astfel, deși ai domiciliul în București, dacă ai fost prins cu alcool la volan în comuna Bărcănești, județul Prahova, spre exemplu, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești va fi competent să instrumenteze dosarul, iar poliția comunei Bărcănești va face acte de urmărire penală în dosar, precum declarația de suspect, declarația de inculpat, declarații de martor, referatul cu propunere de clasare sau trimitere în judecată și alte asemenea.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, puteți consulta o întrebare ce v-ar putea fi de folos  „Am șanse să îmi recuperez permisul?„. Mai mult decât atât, în articolul „Legea Anastasia”  în care am arătat cum se aplică noua legislație.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.