d
Follow us

Primirea amenzii întrerupe cursul unei suspendări?

Bună ziua!

Am fost prins conducând cu o alcoolemie în aerul expirat de0,48, iar în sânge 0,82. Am primit o pedeapsă de 2 ani și 6 luni cu suspendare, plus 2 ani termen de supraveghere pentru trafic de droguri, aplicată acum 3 ani.

Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi la birou în cadrul unei întâlniri. Pot primi în prezent amendă?, dacă da, aceasta va întrerupe suspendarea?

Va mulțumesc !

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.

Până la întâlnirea ce urmează, arătăm:

În această situație, dacă procurorul va dispune trimiterea în judecată (el va putea, de altfel, dispune o soluție de netrimitere în judecată, precum renunțare la urmărirea penală sau clasare, în funcție de apărarea pe care o conturați cu avocatul dvs.), iar instanța vă va aplica o pedeapsă cu închisoarea, conform Codului penal român, aceasta (instanța) va revoca suspendarea, iar pedeapsa principală pentru noua infracțiune se va adăuga la cea anterioară. Pe de altă parte, dacă instanța se va orienta înspre aplicarea unei amenzi, nu se va dispune revocarea suspendării, amenda urmând a fi executată de către dvs. 

 

Mai mult, ar trebui să știți că încă din faza de urmărire penală, un avocat specializat va putea încheia, pentru dvs., un acord de recunoaștere a vinovăției, acord care să menționeze pedeapsa amenzii. Astfel, instanța, dacă va admite acordul, va trebui să aplice pedeapsa amenzii. Bineînțeles, o astfel de soluție are la bază o apărare și un memoriu bine și atent conturat, care să fructifice fiecare probă astfel încât să convingă procurorul că sunteți o persoană integrată în societate, iar prin aplicarea unei pedepse cu amenda, realizați consecințele faptelor dvs. Având în vedere concentrația de alcool indicată de dvs., apreciem că soluția va putea fi în favoarea dvs., și pedeapsa închisorii ar putea să nu fie incidentă.  Prin urmare, dacă vi se va aplica o amendă penală, aceasta nu va afecta suspendarea executării pedepsei anterioare. 

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ești acuzat că ai condus fără permis?”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost prinsă fără permis. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.