d
Follow us

Procedura recunoașterii învinuirii.

Bună ziua!

Am plecat de la o petrecere studențească în cămin, unde am consumat alcool. Am fost oprit și testat de un echipaj de Poliția Rutieră.

Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi la birou în cadrul unei întâlniri.Poate fi procedura recunoașterii învinuirii o soluție eficientă?

Va mulțumesc !

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.

Până la întâlnirea ce urmează, arătăm:

Această procedură a recunoașterii învinuirii presupune că în cazurile în care acțiunea penală nu vizează o infracțiune care se pedepsește cu detențiune pe viață, președintele pune în vedere inculpatului că poate solicita ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate de părți și de persoana vătămată, dacă recunoaște în totalitate faptele reținute în sarcină. Astfel, ca să puteți încheia această procedură, trebuie întrunite aceste condiții:

1. Infracțiunea pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală să nu prevadă în calitate de pedeapsă detențiunea pe viață;

2. Declarația de recunoaștere să fie făcută personal sau prin înscris autentic de către dvs. în fața instanței de judecată;

3. Recunoașterea faptelor descrise în rechizitoriu să fie făcută până la începerea cercetării judecătorești în cauză;

4. Recunoașterea comiterii faptei să fie totală, atât sub aspectul laturii obiective, cât și sub aspectul laturii subiective, cu alte cuvinte, trebuie să recunoașteți atât faptele, cât și forma de vinovăție cu care ați comis fapta;

5. Să recunoașteți toate actele descrise în rechizitoriu, iar nu doar o parte din acestea;

6. Instanța să constate că probele administrate în cursul urmăririi penale sunt suficiente pentru aflarea adevărului și justa soluționare a cauzei;

Prin urmare, ca efect al acestei proceduri, instanța va pronunța condamnarea dvs., și veți beneficia de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei amenzii.  De regulă, dacă urmați o astfel de procedură, pedeapsa va fi de cel mult închisoare cu suspendare, dar vi se poate aplica și pedeapsa cu amendă penală. Nu ezitați să luați legătura cu un avocat specializat din cadrul echipei noastre pentru mai multe detalii. 

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Anularea permisului de conducere”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Cât durează procesul de alcool la volan?” am vorbit despre termene și întârzieri în procesul penal.

 

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.