d
Follow us

Șeful poliției decide dacă primesc carnetul înapoi?

Bună ziua!

Am primit amânarea aplicării pedepsei pentru alcool la volan. Astăzi am mers să recuperez permisul și mi s-a transmis de la poliție că trebuie să decidă șeful poliției dacă îl recuperez.

Aș dori, dacă se poate, să mă ajutați cu câteva informații/sfaturi la birou în cadrul unei întâlniri. Ce pot face?

Va mulțumesc !

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

În ceea ce privește stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați pe infracțiuni rutiere, în partea de sus a website-ului vă stă la dispoziție un număr de telefon pe care îl puteți apela. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

În urma discuțiilor cu un avocat veți vedea ce este de făcut și la ce să vă așteptați.

Până la întâlnirea ce urmează a avea loc, arătăm următoarele:

Există două posibilități: 1. polițiștii de la ghișeu nu vor să își asume să citească hotărârea și să acționeze conform legii, în sensul în care să restituie pe loc permisul de conducere, lăsând șeful brigăzii rutiere să citească și să hotărască dacă într-adevăr este vorba despre amânarea aplicării pedepsei și dacă nu s-a instituit vreo intericție suplimentară de a conduce, urmând să decidă asupra restituirii permisului sau a doua posibilitate chiar să creadă că ei pot să decidă să nu restituie permisul.

În acest din urmă caz se înșeală, pentru că nu șeful brigăzii rutiere decide dacă se restituie sau nu permisul în cazul în care șoferul a primit amânarea aplicării pedepsei. Poliția nu poate decât să se conformeze și să restituie permisul. Aaa – că au ei un exces de zel și nu îl restituie pe loc și lasă omul să mai aștepte câteva zile până când citesc ei hotărârea este altceva, dar nu pot să decidă că nu îl restituie.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai fost prins cu alcoolemie la volan? Află la ce trebuie să te aștepți!”, am arătat, pas cu pas, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care a fost depistată cu alcoolemie la volan și cum se derulează procesul penal. Mai mult decât atât, în articolul „Află cum poți păstra permisul de conducere dacă ai fost prins cu alcoolemie la volan!” am arătat care sunt soluțiile prin care se poate păstra permisul de conducere și ce trebuie făcut pentru a obține acele soluții favorabile.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avoalcool.ro.